8. pohod po Mamutovi deželi (12.08.2015)

Kdaj

12. 09. 2015    
09:00 - 14:00

Kje

pohod po Mamutovi deželi
Cesta na Brdo 5, Kokrica

Vrsta dogodka

Turistično društvo Kokrica vas vabi v soboto, 12.09.2015 na

8. POHOD PO MAMUTOVI DEŽELI

Start pohoda pred supermarketom Mercator na Kokrici pri Kranju ob 9. uri. Pot nas bo vodila po obronkih KS Kokrica, kjer bo moč opazovati zanimivosti našega kraja. Poleg raznolikega razgleda po naših okoliških hribih in znamenitega protokolarnega objekta Brdo pri Kranju bomo videli kraj, kjer so leta 1953 pri izkopavanju gline za potrebe opekarne v Bobovku izkopali okostje Mamuta. V bližini bomo pripravili kratek odlomek »Življenje v času mamuta«, tu bo tudi kontrolna točka. Nato bomo pohod nadaljevali mimo Srakovelj, vse do Tatinca in po lepi gozdni poti proti Mlaki pri Kranju skrenili v Krajinski park Udin boršt in tako počasi sklenili krog pri Mercatorju na Kokrici, kjer bo cilj in seveda malica.

Pripravili smo tudi krajši pohod za manj pripravljene pohodnike. Start je ravno tako pri Mercatorju, pot pa vodi do Bobovških jezerc proti Mlaki pri Kranju in nato po isti poti, kot je opisano za daljši pohod.

Daljši pohod je dolg 14 km, krajši pohod 6 km. Vsak udeleženec se udeleži pohoda na lastno odgovornost, ter mora upoštevati cestno prometne predpise! Nagrada čaka najštevilčnejšo ekipo, katero bo prijavil vodja ekipe na blagajni. Vsak udeleženec s plačano startnino, prejme dnevnik poti, ob poti okrepčila in na cilju malico (udeleženci prejšnjih pohodov, prinesite dnevnike s seboj). Vsi pohodniki, ki boste pot prehodili petič, bomo podarili majhno pozornost. Startnina 5€.

Informacije Marjan Čadež gsm: 041 879 312 ali na www.turisticnodrustvo-kokrica.si / tdkokrica@gmail.com