Jakobovi kolesarji

Kdaj

23. 07. 2015 - 27. 07. 2015    
Ves dan

Vrsta dogodka

SPOŠTOVANI JAKOBOVI KOLESARJI

Leto se res hitro obrne in že so pred nami meseci, ko lahko nekaj več napravimo za svoje telo in dušo. Kot že veste, letos naše društvo praznuje 15-letnico aktivnega in uspešnega delovanja. Prizadevni člani so res veliko napravili za razvoj slovenskega kamina. Trasiran in označen je Jakobov križ slovenskih poti od Prekmurja do Trsta, od Brežic do Višarij. Poti lepo obiskujejo peš in kolesarskimi romarji. Veselimo se te pridobitve za našo deželo. Skupaj bomo počastili ta lep jubilej s slavnostno mašo na god sv. Jakoba, 25. julija ob 18.30 v cerkvi sv. Jakoba v Ljubljani. Vsi lepo vabljeni, saj bo mašo vodil ljubljanski nadškof Stanislav Zore. Pri maši bo pela naša Vokalna skupina Cantate Domino pod vodstvom Frenka. S Frenkom pripravljala nov vodnik, v katerem bodo vse 3 poti in upava, da bo natisnjen do 25. Julija. Letošnje kolesarsko romanje po glavnem deblu od Slovenske vasi do Trsta, bo zaradi tega dogodka dva dni kasneje kot običajno. Vozili bomo od 23. julija do 27. julija in se na Jakobovo pripeljali v Ljubljano k slavnostni maši. Kot sem že omenila bo letos z nami na poti snemalec katoliške televizije iz Maribora, ki bo posnel reportažo oz. film o naši poti. Pred leti je napravil tudi reportažni film španske poti. Vesela sva, da se vas je kar nekaj odločilo za donacijo tega projekta. Če je kdo pozabil na povabilo k donaciji, še vedno zbiramo….

Lepo vabljeni na to romanje. Če kdo pozna koga, ki bi želel z nami na pot, naj mu prepošlje vabilo. Lahko se odločite za celo pot ali del poti, ali pa boste morda letos kolesarili kje drugje. Skratka, pričela sva z zbiranjem prijav.

Na Svetovišarsko pot bomo šli od 4. – 6. septembra – več o poti kasneje.

Za Prekmursko štajersko pa še nimava povsem določenega termina. Najverjetneje enkrat v jeseni, ker prej ne gre. Bova videla, ali bo možno v oktobru. Obvestiva pravočasno. Za vse, ki še niso bili z nami, pa pošiljam natančnejši opis poti in eno slikco iz Višarij, da si ogledajo Jakobovo kolesarsko opremo.