Po Primorski (30.05.2015)

Kdaj

30. 05. 2015    
06:45 - 19:00

Kje

Pozdravljeni vsi člani Turističnih društev Gorenjske!

Pomlad je že dobro pokazala vse svoje lepote in ta najlepši čas v letu moramo izkoristi za izlet na Primorsko, kjer je več sonca in bomo lahko poskusili prve letošnje češnje.

Program izleta v soboto, 30. maja 2015 po PRIMORSKI:

odhod avtobusa bo iz večjih krajev, kjer se bo prijavilo več
kot pet oseb, predvidoma pa:

. odhod iz Radovljice ob 6.30,
. odhod iz Kranja ob 6.45,
. odhod iz Škofje Loke ob 7.15 minut, vmes na poti bo postanek za kavo in WC.

Ob 10. uri prihod v Novo Gorica, kjer si bomo najprej ogledali zbirko burbonk – starih vrst vrtnic, ki rastejo na vrtu Frančiškanskega samostana na Kostanjevici. Predsednica Goriškega društva ljubiteljev teh vrtnic nas bo pospremila po vrtu in nam strokovno razložila pomen zbirke vrtnic. Nato si bomo ogledali še botanični park v neposredni bližini.

Ob 12. uri nas bo v Solkanu pričakal lokalni vodič, ki nas bo spremljal na poti skozi glavne znamenitosti, kot so Gonjače, Šmartno, Biljana, Medana, Dobrovo, na koncu pa bomo v Vinski kleti Goriška Brda poizkusili še štiri vrste vina, seveda ob predhodnem prigrizku.

Ob 15. uri pa nas bo v vasici Snežatno, na turistični kmetiji Štekar, kraj kjer je potekal resničnostni šov Ljubezen na deželi, čakalo okusno, pravo domače kosilo iz doma pridelane hrane: mineštra ali juha, njoki, goveja pečenka, mladi grah in sladica iz
češenj. Na kmetiji bodo poskrbeli, da boste lahko kupili prve češnje tudi za domov. Po kosilu bo čas za krajši sprehod po slikoviti vasici, z lepimi razgledi na vsa Brda, v večernih urah pa sledi povratek na Gorenjsko.

Cena izleta na osebo je 27 EUR, cena pa vključuje: vodeni ogled nasada vrtnic – burbonk, vodenje po Brdih in degustacija vina, prigrizek, kosilo na turistični kmetiji Štekar, cena je ugodnejša, ker prevoz članom turističnih društev plača GTZ.

Prijave s točnim številom udeležencev izleta pošljite na naslov: mirjam.pavlic1@gmail.com , čimprej, oziroma vsaj do 15. maja, za ostale podrobnosti me pokličite na tel: 031 698 627 – Mirjam Pavlič.

Prisrčno vabljeni na pomladni izlet po nova doživetja!

Za TD Šenčur zbira prijave Mirjam Pavlič, GTZ, tel.: 031 698 627