Pohod skozi Zalo (30.04.2016)

Kdaj

30. 04. 2016    
09:00 - 15:00

Kje

Pohod skozi Zalo
Žirovski vrh 44, Žiri

TD Žirovski Vrh pripravlja Pohod skozi Zalo z igranimi zgodbami iz knjige I. Tavčarja, V Zali. Obeta se nam prijetna družba in baje bo mahovita Medvedka Štefka dobila mladička. Vesela bom, če povabite člane vašega društva. Prijave so zaželene, ne pa obvezne.

Vabljeni!

Štart pohoda:Kmetija pr´Bukovc (Žirovski Vrh 44, 4226 Žiri) ob 9:00. Trajanje pohoda bopribližno 6 ur. Dolžina nezahtevne  poti pa je 11 km. Rdeča nit poti je igra Ivana Tavčarja”V Zali”.

Kratko o vsebini

Spomladanski pohod skozi Zalo vas popelje v zgodbo, katero je zapisal znan rojak, Ivan Tavčar. Po branju vseh štirih pripovedi se zazdi,da je ljubezen vsem v pogubo, tako ljudem kot živalim. A, res se ljubezen mladega dekleta in duhovnika nesrečno konča tudi v igranih prizorih, ki jih igralci pripravljajo na več mestih po poti. A tako je življenje. Poleg presunljive zgodbe vas na poti pričakajo številne drobtinice iz različnih področij, ki vas bodo prepričale, da se boste v kraj še vrnili. Ko govorimo o drobtinicah mislimo poleg krasnih razgledov, naravnih znamenitosti ter čarobnosti gozda tudi na dobro hrano, ki nam jo na poti skrbno pripravijo domače gospodinje, Naj bo spomladi ali jeseni, hoja po Žirovskem Vrhu je vedno navdušujoča in barvita.

Informacije: Lucija Kavčič, gsm: 031 693 731